Teaterrytmik

I institutioner og skoler

 
IMG_2010.jpg

Leg, læring og latter

Teaterrytmik er en interaktiv teaterfortælling som kombinerer musik, teater og bevægelse. I teaterrytmik oplever børnene spændende fortællinger (og bliver inddraget i forløbene gennem sang, musik og ved at lege og dramatisere med.)

I lighed med en teaterforestilling møder børnene én (eller flere) karakterer fx Karla Kageform som er en klovneagtig figur, der tager børnene med ind i et musikalsk fortælleunivers med en handling som omdrejningspunkt.

ANMELDELSE - TEATERRYTMIK I BØRNEHUSET TROLLE

Hvis I vil inviteres ind i en eventyrlig verden…En verden, fyldt med fantastiske, finurlige figurer…Et overflødighedshorn af sjove sange, skønne rytmer, musik, sang og bevægelse…Et sted, hvor I får mulighed for at stifte bekendtskab med forskellige karakterer – den ene mere fortryllende, end den anden.

Så skal I bede Susanne Noer komme forbi!

Sammen med hende kan I møde:

Stikkelsbærdrengen
Hr. Fugleskræmsel
Fru Vinteræble
Karla Kageform

Børnehuset har nydt godt af hendes fantastiske univers igennem det sidste ½ år. Her har hun været fast inventar én dag om ugen, hvor hun har lavet teaterrytmik sammen med vores 3-6-årige.

Børnene sidder spændte og venter inde i vores teaterrum. Pludselig banker det på døren, en lille rød kazoo ”titter ind”, der lyder et højt ”båååt”, og alle bryder ud i et stort, varmt fælles-grin…Og så er Susanne ligesom i gang! Børnene bliver hurtigt hvirvlet ind i en verden af sjove historier og spændende karakterer. De bliver inviteret med Susanne ud på en rejse af musik, rytmik, sang og dans; en rejse, der omslutter alle – store som små – i en stemning af sjov og grin, varme og glæde…

Susanne Noer er en dybt professionel og engageret kunstner. Hun favner alle børn i alderen 3-6 med sine suveræne evner indenfor musik og teater.

Hendes glæde og energi smitter af på alle – både store og små, og hun evner at fange hele publikums udelte opmærksomhed fra start til slut.

Her i Børnehuset har vi alle været begejstrede for at stifte bekendtskab med Susanne og hendes finurlige alter ego’er. Vi kan kun varmt anbefale andre børnehaver at invitere hende på besøg, og der hersker ingen tvivl om, at det ikke er sidste gang, vi har samarbejdet med Susanne her i Børnehuset!

  • Solveig Kjærgaard, Pædagogisk leder i Børnehuset Trolle


Teaterrytmik - Figurerne:

KarlaKageform.JPG

KarlakageForm

(for 3-8 år)

Karla Kageform er kransekage - med harmonika og højt humør. Hun er skør, humoristisk og fjollet. Med sig har hun to store kufferter med overraskelser i. Hun tager børnene med ind i sit kagebage univers, og de spiller rytmer på kageforme, skåle og gryder og laver lyde med piskeris, kagerulle og dejskraber. Sammen med Karla Kageform dramatiserer de sig igennem et musikalsk forløb. De lytter til hendes fortællinger, som er små historier fra hendes bageri. Bl.a er der historien om, hvordan kagerne blev levende…

Fru-vinteraeble.JPG

Fru Vinteræble

(for 3-7 år)

Fru Vinteræble er sød, mild og poetisk. Hun tager børnene med til sit have univers, hvor de oplever alle årstiderne. Forår, sommer, efterår, vinter. Der knytter sig en lille fortælling til hver årstid. Det er et musikalsk forløb, hvor børnene synger med på en række melodiske sange og spiller på små rytmeinstrumenter. De oplever det duftende nyudsprungne æbletræ, synger sommeren ind, spiller for høst æblerne. De lærer frostremsen, lytter til vintervalsen og slapper af til lyden af iskrystaller. De dramatiserer med og indlever sig i fortællingen og bliver en del af haven i form af små æbletræer med hver deres karakter.


Stikkelsbaerdrengen.JPG

Stikkelsbærdrengen

(for 4-7 år og vilde drenge - og piger)

Stikkelsbærdrengen er fuld af spilopper. Energisk og drillesyg. Han er legende og vil have børnene med i legen. Han spiller på kazu og er verdensmester (synes han selv). I selskab med stikkelsbærdrengen oplever børnene sjove rytmelege. De fantaserer om at være de største helte, være modige og kunne bestige bjerge, flyve til månen mm. Der er fart over feltet, når stikkelbærdrengen sætter gang i sammenspillet. Børnene spiller på forskellige percussion instrumenter, danser rytmedanse, prøver at være dirigent, kører racer kapløb med kazu og meget mere...

Hr-Fugleskræmsel.JPG

Hr. Fugleskræmsel

(for 4-8 år)

Hr. Fugleskræmsel er funky, selvom han er stiv som et bræt. Han elsker rap og har alverdens rap lege i ærmet. Han kan godt lide træ og at slå på træ - og han har en træfløjte, som han krydrer rytmerne med. Børnene komponerer rytmer og danse sammen med Hr Fugleskræmsel og kombinerer bevægelse med stok, spand og tramp. Hr Fugleskræmsel elsker at synge sange, som handler om hans liv med at skræmme fugle væk og når han synger, så svarer børnene...Det er swing, stomp og call/response.


Priser

Priserne er ekskl. kørsel og broafgifter

Offentlige koncerter indberettes naturligvis til Koda og betales af arrangøren efter gældende takster.


Underviser

Susanne Noer

RYTMIK | RYTMIKFORLØB | DRAMA | PERFORMANCE | TEATERRYTMIk

50 59 90 59
Send en mail

▶︎ SE PROFIL